09 January, 2011

De bedste fra 2010

 
Posted by Picasa
Ingen hemmelighed, at jeg er glad for at fotografere vinen i alle dens tilstande. Dette billede af en ganske ordinær Pinot Noir på vinhøstens sidste dag er jeg for eksempel ret tilfreds med.

Årets første uger bugner altid med hitlister over året, der gik, og hvorfor skulle jeg stå tilbage for det? Her er et hurtigt kig tilbage. Baseret på min hukommelse og lyst og uden mindste sammenhæng med statistik.

1) Vores søn gik med i Saint Vincent-optoget. Stort ikke mindst for ham selv.

2) Vores parceller i Loisy-en-Brie blev omsider seksuelt forvirrede.

3) Vi havde egen praktikant fra vinskolen i Avize i en uge.

 
Posted by Picasa
Urnestil i Champagne ogmere endnu fra samme skuffe.

4) Vores datter manifesterede sig som ret habil smager af en fire-årig at være. Vi tester hende dog ikke i hverken vins clairs eller champagne. Endnu. Hun er ikke ret glad for vin, men øl og champagne er vi nødt til at insistere på som voksne privilegier.

5) Naboen genopbyggede omsider den nedstyrtede mur i Loisy-en-Brie, og vi fik et sjældent kig ned til den kridtholdige undergrund.

6) Vi havde flere gæster i vinen og gæstede selv flere, endda i fire lande. Danmark, Frankrig, Belgien og sørme også et smut i England.

 
Posted by Picasa
En vinstok i vækst et sted mellem Verzy og Verzenay, pinsen 2010.

7) 2010 blev et skimmelår, og et år, hvor rigtig mange måtte sortere rigtig meget for et resultat, der kan vise sig langt bedre, end det så ud i vinhøstens dage. De næste måneder vil give yderligere fingerpeg.

8) Vi fik et overmåde kyndigt blik på vores stjerne.

9) Og vores champagne solgt på en god lille restaurant i det indre København med tilhørende anmeldelser af hver champagne.

 
Posted by Picasa
Som et julepostkort fra den gamle mølle ved Verzenay, men det er ganske vist. Det er såmænd bare sne i Champagne.

Vi var også en tur i den gode gamle Stift og en tur til hesteslottet i Chantilly gav denne historie, som jeg fandt det meget fornøjeligt at skrive. Det var da i øvrigt også helt hyggeligt at vise billeder fra landsbyerne på disse kanter.

No comments: